Vacature Communications consultant

Solliciteer nu

Communications Consultant

FULL-TIME

STROOM is een fullservice mediabureau en houdt kantoor in zowel Rotterdam als Amsterdam. Bij mediabureau STROOM leveren we energie voor groei.

Want als er op de juiste media STROOM komt te staan, dan komt er groei in merkbekendheid, performance en businessresultaten. STROOM maakt deel uit van Candid: een platform van ondernemende Nederlandse communicatiebedrijven zoals reclamebureau XXS, online performance bureau Online Company en de social media experts van Daily Dialogues.

Het team van Communication Consultants vormt het energieke hart van STROOM. Onze Communication Consultants zorgen voor een perfecte klantrelatie en werken nauw samen met onze specialisten om voor onze klanten tot de optimale strategie te komen.

We zijn op zoek naar collega’s met een zogenaamd T-shaped profiel, dat wil zeggen: je bent een media specialist (de verticale poot van de T) maar je weet daarnaast ook van relevante vakgebieden als marketingcommunicatie, reclame, marktonderzoek, online, data analyse. Alles rondom het specialisme media: het horizontale dak van de T. Op deze manier adviseren we de klanten op een geïntegreerde en brede wijze. Wij geloven dat hoe meer we van het vak communicatie begrijpen, hoe beter we media kunnen adviseren.

Voor de versterking van ons team zoeken we een Communications Consultant.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor een eigen klantenpakket: zowel intern als extern. Je adviseert klanten over de media- en communicatiestrategie:

 • Je ontwikkelt geïntegreerde on- en offline (media)campagnes in samenwerking met de specialisten binnen Candid (het netwerk waartoe STROOM behoort).
 • Je signaleert, controleert, bewaakt en verstuurt de briefings, planningen, medianotities, evaluaties en begrotingen.
 • Je geeft opvolging aan geaccordeerde mediaplannen richting de specialisten van Insights, Digital, AV en Executie en bewaakt de kwaliteit.
 • Je onderhoudt contacten met exploitanten en externe bureaus, waarbij je de belangrijkste schakel vormt tussen de diverse partijen.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle operationele zaken, waarbij je goed op de hoogte bent van alle lopende ontwikkelingen van onze klanten.


Wat neem je mee?

Je hebt een HBO- of WO-diploma (communicatie, commerciële economie of media-entertainment) en minimaal 2 jaar relevante ervaring. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Je bent beschikbaar voor 36 – 40 uur per week.

Binnen ons team zoeken we een enthousiaste collega die zich kan vinden in de volgende omschrijving:

 • Je hebt uitgebreide kennis van alle mediumtypen en hebt inzicht in en een mening over de ontwikkelingen in de markt.
 • Je wacht niet graag af en toont initiatief. Daarbij denk je in kansen en beschik je over een probleemoplossend vermogen.
 • Je draagt graag verantwoordelijkheid en beschikt over organisatorische kwaliteiten.
 • Je krijgt energie van (nieuw) klantcontact en bent servicegericht.
 • Ad-hoc werkzaamheden spreken je aan, want dat maakt dat geen werkdag hetzelfde is.
 • Multitasking is voor jou een vanzelfsprekendheid; flexibel zijn is jouw tweede natuur.


Wat krijg je daarvoor terug?

In ieder geval hele leuke collega’s met veel energie! En een uitdagende werkomgeving: in het hart van Rotterdam, vlak naast De Erasmusbrug (maar ook in Amsterdam Noord, hotspot van de hoofdstad). Je krijgt alle kansen om je verder te ontwikkelen. En natuurlijk een marktconform salaris, passend bij je ervaring. Verder bieden we je:

 • Een team van ondernemende collega’s.
 • Gezelligheid: we zijn (met gepaste afstand) nog steeds dol op borrels, legendarische uitjes en leuke dingen vieren.
 • Interactie: we delen veel kennis met elkaar. In Microsoft Teams, in interne sessies en in de vorm van webinars, congresbezoeken etc.

We zijn onderdeel van Candid: "a platform for growth” en kunnen elke klant verder helpen met gespecialiseerde bureaus uit ons netwerk.

Ben jij de Communications Consultant die wij zoeken? Stuur dan je CV met een korte motivatiebrief via onderstaande link.